top of page

DÉ COOLSTE ZOMERDRANKEN

It’s all about the right ingredients

Zin in de zomer!?

Je gaat lekker naar het park, chilt in de tuin, geniet van een borrel op het terras of een organiseert een BBQ met vrienden. Je raadt het al.... hierbij kan hét ultieme zomerdrankje natuurlijk niet ontbreken!​

 

Wat zijn de trends?

Ieder jaar verandert er wel wat in de wereld van dranken. Dranken zijn net als mode erg trendgevoelig. Ook de afgelopen jaren is er wel het een en ander veranderd in de horeca- en drankenbranche. 

Wat niet is gewijzigd zijn de criteria waaraan een zomerdrankje moet voldoen om de titel: "hét ultieme Zomerdrankje van het jaar" te verdienen.

Makkelijk te maken, verfrissend én het drankje moet het verlangen naar zin in de zomer aanwakkeren!​

 

Trend: RTD- cocktails

Ready to drink cocktails, kant en klare cocktails, ready to serve zijn ook in 2023 nog enorm populair. Mede door de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. 

Voordelen voor de horeca zijn natuurlijk dat het enorm veel tijd bespaart. Binnen een handomdraai serveer je jouw gasten de perfecte cocktail. Enkel garneren et voilà.

In deze categorie introduceert Nimù Sangria 3 x de lekkerste Sangria varianten in Nederland. één witte sangria, één rode sangria en tinto de verano. 

 

Gemak dient de mens! Super easy, Ijs in het glas, uitschenken en genieten maar.!

 

Trend: No & Low alcohol

Als het lekker warm is dan is het wel zo fijn om verkoeling in een glas drank te vinden. Zeker in de zomer op het terras in het zonnetje is het prettig als de alcohol niet direct naar je hoofd stijgt.

Vanwege de toenemende bewustwording voor gezondheid vinden veel mensen het prettig als het alcoholpercentage niet al te hoog is. 

 

De lichte cocktails als bijvoorbeeld Hugo, Limoncello Spritz, Veneziano spritz & Aigua de València vallen met een percentage onder de 8,5% zeker in deze categorie. ​

 

Trend:​ BIOlogisch en duurzaam

Concious drinking, is zo maar één van de vele duurzaamheidsbegrippen die je dagelijks om de oren vliegen. Uiteindelijk willen we allemaal de juiste keuzes maken. Hierdoor neemt het aantal producten die label BIO of organic mogen dragen in rap tempo toe. Het label bio te herkennen aan het groene blaadje maakt het maken van een duurzame keuze makkelijker. 

Distilleria Walcher is een fantastisch voorbeeld voor de spirits branche.

Walcher probeert altijd nieuwe producten te maken

van biologische ingrediënten,

maar doet dit enkel als dé beste kwaliteit hierin beschikbaar is.

Het eindresultaat is altijd belangrijker dan het label bio!


 

bottom of page