top of page

The Full Story

Distilleria Walcher

La historia Sinds de 12e eeuw was er aan de “Strada di vino”een boerderij gevestigd, de Turmbachhof genaamd. Al negen generaties beheert hier de familie Walcher fruit,- wijngaarden en de distilleerderij. Alfons Walcher legde halverwege de vorige eeuw de hoekstenen voor de start van commerciële productie van o.a. grappa

en typisch Italiaanse likeuren.  

 

In 1966 werd de eerste ketel in de kelder van de boerderij geplaatst. Met behulp van de aloude waterbad-destillatieproces, begon Alfons Walcher grappa en verschillende spirits te ontwikkelen van lokaal gecultiveerde druiven als de Chardonnay en de Pinot Noire. De inzet van Alfons Walcher en zijn zonen in de fruitteelt en op het gebied van distillatie getuigt van een diepgewortelde passie in de familie.

walcher-DRUCK-13.jpg

Filosofie

​Distilleria Walcher is een familie destilleerderij in Appiano, Noord- Italië. Walcher distilleert volgens traditionele methoden bijzondere dranken. De verassende smaken van Walcher kiest voor topkwaliteit ingrediënten en werkt het liefst met pure producten: kwaliteit die u proeft tot de laatste druppel!

Regionale Authenticiteit,Traditie, Duurzaam dé drie pijlers van Walcher.

 

Authenticiteit

Zuid- Tirol is een leider in smaak. De vruchten uit deze regio worden uitsluitend gekweekt volgens strikte of biologische normen. Het speciale waterbad-destillatieproces is een garantie voor de beste smaak.

 

Traditie

Al generaties lang distilleert de familie Walcher op ambachtelijke wijze topkwaliteit-producten. Het was niet altijd makkelijk om een brug te slaan tussen de familietradities en nieuwe vooruitstrevende ideeën. Walcher slaagde hierin met een innovatieve distillatietechnologie gekoppeld aan het duurzaam en ecologische bedrijfsbeleid.

 

Duurzaam

Gebruikmakend van de beste ingrediënten uit de natuur. Bij voorkeur worden lokale biologische producten gebruikt, maar als het nodig is reist familie Walcher naar de andere kant van de wereld op zoek naar de perfecte ingrediënten.

Walcher streeft naar duurzaamheid in alle processen – ecologische landbouw, waterbaddistillatie en milieuvriendelijke productie. Dit resulteert in de hoogste graad voor smaak, kwaliteit en sublieme voedselveiligheid, zodat u kunt genieten van de ongerepte natuur van Zuid-Tirol in geconcentreerde vorm.

Walcher: “Ons respect voor het milieu onderstreept ons grote gevoel van verantwoordelijkheid. Onze producten zijn afkomstig van Moeder Natuur. Daarom zijn al onze inspanningen gericht op de natuur – met fruit van ecologische en biologische landbouwgronden en milieuvriendelijke veilige distillatie methoden. Dit resulteert in producten die u met een gerust geweten kan nuttigen”.

 

walcher-DRUCK-13.jpg

Producten

Walcher probeert altijd eerst een nieuw product te ontwikkelen gebruik makend van biologische ingrediënten. Het is belangrijk om te benadrukken dat Walcher niet perse biologisch wil produceren, maar dat de kwaliteit hierin een beslissende factor is.

Indien het beter is voor het eindproduct om van de biologische ingrediënten af te wijken verkiest Walcher de beste kwaliteit bovenal. Walcher wil graag biologisch verantwoord nieuwe producten ontwikkelen maar niet ten koste van het eindresultaat.

Walcher gebruikt bij voorkeur grondstoffen uit de directe omgeving van de distilleerderij. Het belangrijkste doel tijdens het productieproces is het beschermen en behouden van de smaken van de gebruikte vruchten.

 

Distillatie in koperen ketels is een uitdaging, het vereist het exclusief gebruik van topkwaliteit grondstoffen, zonder dat dit effect mag hebben op de natuurlijke smaak. Het distillaat moet de natuurlijke en smaakvolle eigenschappen van de vruchten bevatten.

bottom of page